Saturday, December 24, 2011

dead

this posting is dead

Monday, July 18, 2011

Monday, June 6, 2011

its about time

1. Its about time for future.

2. What ever obstacles holding us back. we get rid of it. together.

3. Never feel bad about it, stop whining and be strong.

4. life is all about solving problems.

5. Its up to us to take it as problems or opportunity.

6. Sometimes we dont know what's good us for us.

7. Pray. May Allah bless us

8. Love.



p/s: I;m Engaged! YahooO!

Tuesday, March 29, 2011

facebook photo viewer

1.Problem definition:
FB image viewer sengal (ala yang bckground tuka jadi gelap tu)

2.why why analysis:
why 1. BG tuka jadi gelap
why 2. jadi slow haram
why 3. tagging pic sengal
why 4. x cool pun bckground jadi gelap tu
why 5. FB sengal

3.counter measure:
current: http://www.facebook..........&theater
proposed: http://www.facebook.......

4.Conclusion: buang la '&theater' dkt hunjung url tu

5.Problem solved!

Monday, March 28, 2011

Saturday, March 19, 2011

Ron 95 vs Ron 97

+ RON bermaksud Research Octane Number

+ Adakah RON97 lebih baik daripada RON95? Secara teorinya, ya tetapi secara paraktiknya, tidak. Petrol RON95 di stesen A mungkin lebih baik daripada petrol RON97 di stesen B.

+ Perlu diingatkan bahawa setiap petrol yang dijual oleh Petronas, Shell, BHP, Esso, Caltex dan Mobil adalah tidak sama. Setiap syarikat mempunyai ramuan tersendiri untuk meningkatkan keupayaan kualiti petrol masing-masing.

+ Techron, Primax dan Infiniti merupakan antara petrol yang dihasilkan menerusi kajian dan pembangunan yang serius

+ Adakah petrol RON95 berkualiti rendah? Ini adalah pandangan yang salah. RON berkaitan dengan campuran dua unsur asas iaitu oktana dan pentana yang melengkapkan sifatnya menjadi bahan bakar petrol.

+ RON95 bermaksud 95 peratus kandungannya adalah oktana dan selebihnya pentana. Begitu juga dengan RON97 iaitu hanya tiga peratus pentana dan selebihnya oktana.

+ Dakwaan mengatakan semakin tinggi RON adalah lebih baik dan mampu menghasilkan enjin yang lebih berkuasa juga tidak benar. Petrol yang baik adalah petrol yang sesuai dengan RON yang diperlukan oleh enjin.

Fakta ini diambil dari petikan akhbar Kosmo yang ditulis oleh IRWAN ASRI MOHD NOR @ majalahkereta.com.my

Thursday, February 24, 2011

Oh! Malaysia 2

video

Gua tak sempat nk extend video. Bile dah gol je trus excited tertekan button stop. haha.

Wednesday, February 23, 2011

Oh! Malaysia

1. Saya baru balik dari Stadium Melawati Shah Alam.

2. Tempat ini memang sesuai dilawati oleh penggemar sukan bola sepak tanah air.

3. Malam ni dua gol berjaya dihasilkan oleh pemain kebangsaan menentang Pakistan untuk siri kelayakan Olimpik London 2012.

4. Semoga prestasi ini terus positif.

5. Apa apa pun tahniah untuk skuad Coach Kim Swee. Pemainan sungguh mengujakan.

6. Sepatutnya kita boleh dapat banyak lagi gol. Namun nasib kurang baik cuma dapat dua sahaja.

7. Saya sempat merakam kan aksi gol yang pertama. Tapi esok sajalah upload bagi korang tengok. sekarang ni malas. nak tido. Selamat malam Malaysia.

Sunday, February 20, 2011

Oh! Honda

1. Biasa ah saya org baru dtempat kerja.

2. "Eh bro. Pergi kerja naik apa?"

3. " Honda"

4. "Pergh! terbaik! Honda ape"

5. "Boon Siew Honda"

6. "Haha"

Friday, February 4, 2011

Oh! banjir


banjir weh banjir.


Tuesday, February 1, 2011

Oh! Neo S2000


1. Just quick Vids how they fight over a rally using our own S2000 Satria Neo.

2. Sape kate Proton ni tak bagus. Kalau buat betul betul jadi bagus la.

3. Proton sememangnya menuju ke arah yang positif sejak kebelakangan ini.
Satu demi satu kejayaaan ditempa.

4. Di harap usaha ini berterusan.

5. Way to go Malaysians!


Monday, January 31, 2011

Oh! MyVi 2011

1. Beberapa hari lepas heboh 'satu dunia' tentang penyebaran gambar Myvi terbaru.

2. Sumber disyaki berpunca dari org dalaman Perodua sendiri yang kurang bertanggungjawab.

3. Namun oleh sebab sudah terkeluar. Penulis juga mahu berkongsi dengan anda-anda di luar sana mengenai hal tersebut.















4. Model Toyota Passo adalah model asal dan diolah dengan gaya tersendiri oleh Rnd Perodua yang macho. Jelas berbeda pada lampu hadapan dan belakang.

5. Kalau dibandingkan dengan model Myvi SE sedia ada, sekali imbas SE sedia ada lebih bergaya.

6. Namun MyVi yang baru ini datang dengan ciri ciri dalaman yang lebih menarik dan elegan.

7. Dari segi performance, system pemanduan dijamin lebih padu dengan pilihan variant engine 1.3L dan 1.5L.

8. Penulis berpendapat pasti akan ada variant SE(special edition) pada masa mendatang, dengan sedikit perubahan pada bumper depan dan belakang, fog lamp, spoiler, dan sport rims. Ia akan menjadi model idaman yang sempurna.

9. Apa apapun kita nantikan kemunculan nya dijangka pada bulan April ini.



Tuesday, January 18, 2011

Oh Perut

1. Sejak pulang ke tanah air. Makanan berada si mana2. Apa saja yang kita nampak kita boleh makan. Berbeza ketika di negeri atas angin dahulu.

2. Kata orang kadar permakanan berkadar terus dgn saiz perut manakala kadar bersenam berkadar songsang dgn saiz perut.

3. Oleh itu semakin kurang bersenam dan semakin banyak makan, semakin besar saiz perut.

4. Ok. mari membaca

The Two Greatest Myths About Abdominal Exercises

By Emily Clark

If you have ever read a fitness magazine...

If you have ever watched TV ads about latest machines that will magically reveal your abs...

If you have ever gone to a gym and saw tens of people lying on the floor doing crunches....

then beware because chances are you are a victim of the two biggest abdominal training hoaxes!

Myth No: 1

Just doing some midsection exercises can reduce your "love handles".

Fact

You cannot reduce fat from a certain targeted area of your body just by using exercise alone.

And the abdominal area is no exception.

So if you want to get a flat stomach and to reveal your abs, losing the fat covering them is the way to go.

And the only way to do this is to lose fat proportionately from your entire body by burning more calories than you consume.

How? By doing these two things:

1) Have a healthy and balanced permanent diet: dark green vegetables, fresh fruits, whole wheat and whole grain products, non-fat dairy products, fish, poultry breast, lean red meat, egg white.

Yes, you should cut out all sugar, soda, non-whole grain products and saturated fats: these aliments should only be a reward for achieving a goal, not a habit!

2) Start exercising

Aerobic and weight training will raise your metabolic rate. In result, your body will burn more calories.

* aerobic exercising

3 times per week, practice an exercise that keeps your heart rate elevated for at least 30-45 minutes (ex: walking, running, cycling, swimming, aerobics, etc)

* weight training

Alternate days of aerobics with weight training. You will build muscles that will burn more calories, even when at rest!

Myth No: 2

You have to do tons of crunches.

Fact

Overuse of crunches will only shorten your abs, pull your head forward and gives you a bad posture. Do you really want to looks like Quasimodo, the Hunchback of Notre-Dame?

Any standing exercise that will contract your abs will do but you should specifically target your lower back to strengthen the muscles that support your spine.

The easiest exercise is sucking the gut in, also known as the "stomach vacuum" :

1. Exhale. Suck your gut in.

2. Maintain the contraction for 10 to 20 seconds.

3. Repeat 10 to 15 times, as often as you like throughout the day (for example while in the shower, sitting at your desk, while driving or in the bus).

Time now for YOU to take action!

The information contained in this article is for educational purposes only and is not intended to medically diagnose, treat or cure any disease. Consult a health care practitioner before beginning any health care program.

5. Selamat beramal.



Sunday, January 16, 2011

oh. Motor







1. Memang menjadi lumrah menaiki motosikal. Andai tersilap langkah buruk padahnya.

2. Malam tadi penulis dan seorang rakan serumah menunggang motosikal berasingan secara beriringan ke danau kota. sebuah tempat yang penuh dgn booth2 menjual pelbagai barangan.

3. Terletak dalam area Gombak. dari Rawang mengambil masa lebih kurang 45 minit.

4. Perjalanan melalui selayang dan batu caves sedikit sebanyak menguji tahap pemanduan dengan jalan2 yang sungguh mengelirukan dan lampu jalan yang terhad.

5. Tujuan kedatangan tidak lain dan tidak bukan ialah untuk memiliki jersey baru kebangsaan yang sudah lama di cari. Atas dasar itu, sehelai jersey dibeli dgn harga RM33.

6. Sesudah lengkap lawatan, kami pun bergerak pulang.

7. Di awal perjalanan penulis seperti terdengar bunyi dentingan dari arah belakang, cuba juga untuk menoleh, namun tiada apa2. lama kelamaan bunyi tersebut hilang.

8. Di pertengahan jalan, kami berhenti sebentar untuk hadas dan menambah bekalan minyak.
Sedang duduk di sebelah motor menunggu ketibaan rakan yang masih di bilik air, penulis tetiba terpandang kepingan plastik kecil melekat pada tayar blakang.

9. Penulis dengan rasa gatal tangan menarik kepingan itu, terasa sedikit daya, rupanya ada paku pada kepingan itu, apabila tertarik keluar kedengaran hissing angin keluar dari tayar.

10. Sementelahan itu, penulis sedikit panik. Refleks menutup lubang itu dengan jari. bunyi hissing terhenti. Kala ini rakan penulis sudah kembali dari bilik air.

11. Dengan jari menahan lubang itu, kami berbincang bagaimana untuk menyesaikan permasalahan ini. Buntu sebentar.

12. Kelihatan di tepian jalan penuh dengan iklan2 perkhidmatan tiub motor dan servis. terdetik juga untuk penghubungi mereka. Namun masih tidak berbuat apa2.

13. Tawakkal dan berserah, penulis menusuk kembali paku yang terkeluar tadi ke lubangnya. Melihat tiada angin yang keluar, tekanan tayar di tingkatkan dan perjalanan di teruskan.

14. Rakan penulis mengikuti dari belakang, andai kelihatan tayar mengempis, beliau akan tanpa segan dan silu membunyikan horn.

15. Alhamdulillah, dengan izinnya, kami sampai dengan selamat.

16. Pagi tadi penulis membelek2 tayar. Rupanya bukan satu, malah dua batang paku tertusuk pada tayar. Alangkah terperanjat dan terkesima nya penulis melihat hal ini.

17. Untuk makluman, tayar itu baru dua minggu di ganti dengan yang baru. Walaupun penulis mencarut2 di awal2 kejadian, penulis tetap bersyukur kerana selamat sampai ke destinasi tanpa apa2 masalah yang lebih besar.

18. Dugaan tuhan ini sedikit sebanyak memberi keinsafan. Sejauh mana pun kita berjalan, jangan lupa membaca doa menaiki kenderaan.


Saturday, January 1, 2011

yahoo! cutii!!

1. kilang gua mmg schedule xde production isnin 3hb, so gua plan nk balik la jumaat.

2. tub2, PM suh cuti plak jumaat. mmg terbaekk lah. x pasal2 aku dpt cuti 4 hari.

3. khamis mlm aku da cabut balik muor. feeling.

4. rabu mlm aritu budk2 kilang ajak g dataran tgk final bola. aku mmg x expect la kita score. plg2 bgs pun 0-0.










5. mmg terbaik lah weh. time save penalti tu aku da start jerit gila2 punya.










6. tub2 safee sali score sebijik. cun plak tu. trus hilang sore aku jerit2. nasib bek xde gol lagi da pastu. x larat beb nk jerit2 lagi. n pun da masuk sabtu belum full recover g.










7. namun pengalaman dekat bukit jalil plg x mampu dilupakan. full house beb mlm tu. smpi dekat tangga2 pun ade org bersesak2 duduk tgk bola.










8. tub2. gol plak 3 bijik. mmg best btol menyakat indon2 time on da way balik tu. esoknya keje barai. curi2 tido dkt training room. haha.










9. walaupun begitu. thn 2011 menjelma. prediction thn depn, sales kereta akn kurg sket, tapi ade byk2 model2 baru akn klua. ini petanda baik. kerja mungkin relaks sket.

10. selamat tahun baru. kita sudah masuk ke dekad yang baru. buat rakyat malaysia, jadilah warga negara y btanggungkwb dan beretika. jgn lah leka dgn janji2 manis yang x membantu productivity.

11. 1Love


Copyright © 2008 - Budinol'spedia - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template