Friday, December 25, 2009

rawak

1.hari2 saya mkn megi. indomee

2.kereta ford punye tail light kejap hidup kejp x

3.ahad gerak ke florida

4.kat ut ni ade dua je kereta kat parkg lot. 1 bmw mrhappy, 1 ford gwx8551

5.walmart tutup harini. esok pagi br buka.

6.mungkin aku akan xtend summer.

7.ramai masih tidak tahu. saya dah tukar phone number.

8.saya nk tgk 'lopez tonight'. ade slash perform. camne ah?

9.jgn tgk SNL baru nih. ada aksi gay terlampau. x lalu aku mkn megi tadi. tapi ade muse perform. so ade selera balik.

10.lime player fantasyprimierleague injured x bleh main. terpaksa tuka lebih sorg.

11.sesetengah org menulis dengan warna putih supaya x nampak.

FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
FARHAH ADELI, SAYA CINTA KAMU!!!!!
hehe. besela. bosan.

Monday, December 21, 2009

ringan2. besela cuti sekolah..

hambek kamu. 3 video skali den record.





random, cuti xde kerja.

this kid really mean it


this guy really mean it


google really mean it


wake up people



.

Thursday, December 17, 2009

habes!

alhamdulillah. Hopes something good will turn out from it.

Monday, December 14, 2009

one down, 2 to go.

rase x sabar lak nak balik malaysia. ade lagi satu sem kot.

smalam, den dgn cik nurul usya2 gambar kenangn balik summer last year.

rindu betul rasenye dengan merekaa

rupa2nya banyak dah anak buah den. mak den kato cucu mak dah nak masuk 11 dah.

fuyyoo. productive tol abg2 den nih.

then terjumpa pula vid den tgh boring sorg2 duk rumah.

sentimental gak den nih rupenye.


p/s: baru prasan perbezaan ketara bunyi kapok ni dgn fenderina.

Friday, December 11, 2009

Semoga tenang disampingNYA

Semalam diberitakan Adik Bungsu mak, Roslan Bin Paimin telah kembali ke rahmatullah.

Macam semalam rasanya beliau mengusik aku membelikan nya sebuah american bike utknya.

Beliau adalah antara pakcik yg plg rapat dgn aku. selalu kalau aku ke bukit gambir. x sedap rasanya x singgah ke rumahnya.

Arwah meniggalkan seorang balu, dan 3 orang anak. diaharapkan seisi keluarga tabah mengahadapi pemergiannya.

semoga dia ditempatkan bersama orang2 yang beriman.

hampir 4 tahun di perantauan, ramai antara ahli keluarga dan kenalan telah pergi menemuiNYA.

semoga kalian berada tenang disampingnya.

Alfatihah..


ya Allah ya tuhanku, berilah kesihatan, kesejahteraan , dan kekuatan untuk kedua ibu bapaku. berikanlah kesenangan kemudahan kepada mereka dalam megharungi hari2 sebagai hambamu.
amin.

Monday, December 7, 2009

note

Tuesday 12/08
-IE305 project due

Wed 12/09
-IE408 project due
-volleybl bump test

Thursday 12/10
-

Friday 12/11
-IE323 HW due

sabtu/ahad
-belajar ye.

Monday 12/14
-IE323 Final

Tuesday 12/15
-IE470 Final

Wed 12/16
-

Thurs 12/17
-IE305 Final

jgn tertekan. kawan saya cha cakap berendam dlm bath tub dgn air panas bagus utk menghilangkan stress dan baik untuk kesihatan.

memandangkan air kat rumah ni free. memang bersesuaian lah.

Tuesday, December 1, 2009

oho.

ohoho.
penat sungguh kaki ini.
selasa mmg schedule keje kat the mix from 230 to 8.
so berdiri x duduk jadi kaki sakit ya amat.

bukak facebook.
wan yatie sedang marah2 kerana keretanya bersaman x berbayar.
x tau sape yang buat.

haih.
kereta ni mmg byk hal.
kereta biru tu pun da black list da kat penn state sebb byk sgt saman parking.
apai smalm terkejut gara2 kereta hilang.
rupanya kene tow da. penn state kate da x sanggup da saman.
rupa2nya ada 3 saman x berbayar. so dorg tow la.

ape2 hal.
sume maksalah ni jgn smpi bergaduh.
tujuan utama beli kereta adalah untuk memudahkan kehidupan.
kalu susah2 jgn pakai.

kalau nk pakai gak.
bayar saman kalau kene saman.
isi balik minyak lepas pki kereta.
tu je, bukan susah pun.

yang susahnya
masa kene saman tu naik 5/6/7 org.
masing2 xde cash lak nk bagi2.
bukan x nak bayar.
last2 lupa.
bile da sampi 3 4 saman.
x kan tuan kereta nk bayar semua kan.
kesian la kat dia

haa.
dekat sini la sikap prihatin tu memainkan peranan.
da tau kene saman, jgn la tunggu org mintak duit baru nk bagi.

orang da beli.
orang bayar parking.
orang bayar insurance.
orang antar service.

kita yang tumpang naik tu ape salahnya jadi lebih prihatin.
tolong mana yang patut,
hatta menyumbang satu dolar tu pun ok rasanya. x perlu byk2.
sudah cukup meringan kan beban dan membuat tuan kereta tersenyum.


itu je lah.
lebih prihatin.
paham x prihatin tu macam mana?

apa2 pun.
balik kepada asal.
kereta tujuan dia untuk memudahkan kehidupan.

Saturday, November 28, 2009

last two weeks of fall

the holidays almost over.

its gonna be a harsh two weeks of finals and projects.

then hello to another holidays.

semalam black friday sugguh tidak siuman.

terasa seperti ada kuasa jahat yang mempengaruhi.

now i know why its black.

oh ye.
selamat hari raya untuk semua.

Thursday, November 26, 2009

lagu untuk kekasih



saya tau.
saya memang jiwang.


ini pula kekasih nya nama sarah
tapi lagu ni sedih.
awek die da xde.

ignore those people yang gelak x reti nak diam.
came across this song in the latest afdlin shauki's papadom.
mamat ni original singer. daniel.

Monday, November 16, 2009

band bagus





Caladrius.
Kalu denga lagu x tgk video nih mmg x caye yang budak2 ni y main.
vocal memang gempak. guitarist skill terlampau. nk dekat2 same da ngn kirk hammet n james.
siap keyboard. drummer double pedal.
just need to come out with one great single. kompom meletop.
sape kate budak2 msia x cool? kirim salam la band2 indon!

Thursday, November 12, 2009

karangan panjang

1. hari ini adalah hari kedua plg cemerlang dlm hidup. berjaya hadir class 9pagi.
plg cemerlang adalah mg lepas ketika exam 8pagi and 8 mlm pd hari y same. tapi result kurang cemerlang.

2. pegi kelas nek basikal+bas.(saye baru beli basikal 40 dolar dr craiglist) pastu lock la kat rak luar leonhard tu. tapi rupe2nye x bawak kunci. x biasa nek basikal la katekan. then balik jln kaki nek bas.

3. smpi bus stop bas x smpi lagi. duduk la kat kerusi tu. aleh2 gang lalu sekor anjing betul2 depan muka. lebih kurang seinchi lagi nk tersentuh. ajing tu lalu pandang je kitorang y duduk ni(ade budak class aku tg skali). aku pun pndg je la anjing nih. mane tuan die? die lalu blakang kerusi, angkat kaki sebelah, kencing jap pada tong sampah dibelakang kami. pastu wat dono je.

4. tunggu punye tunggu white loop stop. wat dono. then white loop g. wat dono. anjing tadi masih berkeliaran. then white loop ketiga stop gak.(UT punye bas 30 minit skali, kalo ade beskal tadi aku nek je white loop) tetibe makcik driver bas tu turun bas. apehal lak

5. 'Is that ur dog?' die tanye. 'Heck No!' aku membalas. acecee.. makcik tu menghampiri anjing tersebut lalu melihat pada tagnya. kemudian turun seorang penumpg bas lalu dtg pada makcik dan anjing. berkata2 sesuatu. makcik tu siap inform something kat walky talky smbil menulis pada kertas kecil. diusap2 kepala anjing itu. nampak anjing itu rasa bahagia.

6. bas tu terbiar je dlm 5.5minit x gerak2. makcik tu nek balik bas. annjing tu pun ikut makcik tu. alih2 je patuh pd arahan. tapi berhenti di depan pintu bas. no pets allowed kot bas tu. akhirnya penumpang tadi rela untuk tidak meneruskan perjalanan bas dan menunggu anjing itu disitu. sanggup tu berkorban.

7. bas jalan. mamat hero ni pun duk ambik gambar anjing tersebut. mungkin nk forward kat membe2 bertanya tentang tuan anjing ini.

8. seminit berselang, anjing tu pun jalan masuk rumah frat kat blakng bus stop tu. mamat tu mcm 'what the F'.rupe2nye anjing itu duduk di situ. sengaja keluar mengambil angin. aku yang melihat hanya tertawa kecil.

9. sikap prihatin dikalangan orang disini memang x dpt dinafikan lagi. kalau aku wat dono je. lantak pi ah anjing tu. die nk kencing ke nk berenang ke. asal x kacau hidup aku sudah.

10. pemandu disini juga x kurang sabarnya. kalau lazimnya aku mesti da hon berjuta2 kali da kat blakang bas tu. ape hal brenti tetibe tgh jalan. da la besar gedabak. nk potong pun x bleh. plg kurang pun berkata dlm hati. 'ape shit nih?'

11. x banyak yang boleh dilakukan pada mlm khamis. hanya bermain game, mengulangkaji pelajaran, dan menonton movie. cik nurul study di libry. esok exam katenya. mlm jumaat kalau x bekerja, volleyball dengan rakan2. sabtu football game. ahad kerja. isnin kelas bermula kembali.

12. bukan sahaja karangan. seperti biasa. ada video. layan!

Wednesday, November 11, 2009

modread

hari ini kite berkenalan dgn modread. band ni lame da kot. tapi aku baru prasan.

Friday, November 6, 2009

nature



nature+oldies+beard= terbaeekk!

khamis

miley cirus sore besar gampang. bapak turn off nye.

Wednesday, November 4, 2009

faizal tahir suro denga. mamat ni mmg dengar betul2..

pakcik romania yang byk mase lapang dan berpendengaran tajam.

Monday, November 2, 2009

random

random video untuk hari ini.



esok exam. wish me luck
luse exam. wish me luck
luse exam. wish me luck


maksudnya luse ade 2 exam.

ahmad dani punye anak buat band nama lucky laki.
single aku bukan superman

semalam xde pulak org jadi superman. power rangers ade ah.

Thursday, October 29, 2009

temporary pleasure



Basic Chord.
C Am Dm G

Wednesday, October 28, 2009

Monday, October 26, 2009

im a pc

1.just upgrade to windows7 yesterday.
sugguh best dowh. got this student price for 30 dol.
then got an email from eng.dept telling me that we can download it for free on their site. window7 pro lagi. what the h? tapi for 64-bit pc only la. haha. naseb bek aku 32-bit. so kalo nk upgrade windows7 free g la tuka pc hang jadi 64-bit. amacam? pandai la hang pikir. sume da besar2.

2.ketika aktivity membace, got into this site http://www.hongkiat.com/blog/stunning-apple-concept-designs/#more-5369
wa cakap lu the pc should start doing all this like right now.
if not i would end up buying one of those buah epal.

3.faisal tehrani kot yang buat cerpen kerana manisnya epal.

4.tadi cik nurul tercinte bagi makan epal dgn peanut butter. sedap dowh!
better than strawberry w/ choc yang sugguh x sedap langsung masam n x minat beb.

5.hujan maybe thn depan nk dtg us. maybe ah.

Saturday, October 24, 2009

Again the Flip FLop buah kopi.

jiwang karat mood with fenderina..



it was a great night lastnight! thanks to cik nurul.
this one dedicated to you.

Friday, October 23, 2009

Flip Flop Mary Poppin - In the name of love



Just got Window7 for 30bucks.
kini memerlukan space yang byk untuk menginstall.
lalu meminjam external dr cik nurul.
tapi x bagi lagi.

Tuesday, October 20, 2009

yess! awek baru!

fenderina binti ahmad dasuki nama diberi.
body nya sugguh menawan.
esok saye kasi tunjuk lah. ini mlm byk kijo.

Monday, October 12, 2009

ok. exam rabu.

ni semua tak sengaja ok.
subject exam sungguh tidak menarik!



Thursday, October 8, 2009

Top 200 world universities

got from rocky' bru
mari lihat dimana univ anda berada.


-McGill yang kite pegi aritu no 18 rupenye. power gak.
-U Penn no 12 tu. Penn State asal no 120??
-Duke uni no 13. aku igt power men basketball je.. pandai rupenye bebudak tu.
-National University of Singapore 30 tuhhhhh.. asal la membe singapore aku sibuk dtg penn state nk study?
-Adelaide no 81!! not bad!
-Universiti Malaya 180! naseb bek ade ranking.



yo!

Wednesday, October 7, 2009

kiritangan



got addicted with this song lately.
actually this is the simplest version yet still aku x tau camne nk main.
kalo usya version bro nasir tu lagi la beb.(nasir lu mmg gempak!) x perlu lah nk ckp version man kidal tu kan. haih. x reti weh nk sweaping2 apregios2 ape2 ntah lagi name aku x tau! mmg lambat nk blaja dgn sifoo online nih. x focus. kene orang btol2 gak ah.

this vid featuring lefthanded orignal basis. name gelaran yan toi. name btol kurang periksa. yan ni tahap ke groovian sgt tidak perlu dipertikai kan lagi. drummer gempak tu paie. drummer M'pire(band baru ali xpdc). kao tgk die main rase mcm nk convert main gita pergi drum. sharp. menusuk. tajam masuk ke dalam! lead guitarist kurang periksa sape. maybe wanjojet.

ni nasir, i guess man kidal ade transfer genetic beliau kat die mase lepas lahir dulu. tu yang jadi camni tu.


ori song feat arab.


wallahualam.

Friday, October 2, 2009

padi - semua tak sama

layan beb.
teringat zaman freshmen dolu dolu.
jiwang. boleh buat tido beb!

forward to 0.55 to avoid the talking.


C Am G
Dalam benakk u lama tertan am
G
Sejuta bayangan dirimu
C Am G
Redup teras a cahaya hat i
G
Mengingat ap a yang telah kau berikan

C,Am,G,G

C Am G
Waktu berjala n lambat mengiri ng
G
Dalam titian takdir hidupku
C Am G
Cukup sudah aku tertaha n
G F*
Dalam persimpangan masa silamku
C Am
*Coba tuk mel awan getir yang terus kuk ecap
G F*
Meresap ke dalam relung sukmaku
C Am
Coba tuk si ngkirkan aroma nafas tub uhmu
G C
Mengalir mengisi l aju darahk u

Reff.
C Am G
Semua tak sa ma, tak pernah sa ma
F C
Apa yang kusent uh, apa yang kukec up
Am G
Sehangat pel ukmu, selembut belai mu
F G C
Tak ada s atupun yang mampu men jadi sepertim u

C Am G G
Apalah art i hidupku in i memapahku d alam ketiadaan
C Am G G
Sgalanya lur uh lemah tak bertum pu hanya bersandar pada dirimu
C Am G
Ku tak bisa (sungguh) tak bis a
G F*
Mengganti dirimu dengan dirinya,

Wednesday, September 30, 2009

impression

actually came across this vid long time ago. tetibe tadi terjumpe balik. at first tgk mcm fake je mamat ni. tp real sebenanye. wonder how he memorize all the drums arngement. aku rase guitar comes first, then baru layered with drums. so x perlu igt sequence ape2 pun. men taram je. maybe gune clicker utk maintain beat.
cool! funny!

Tuesday, September 29, 2009

joshi

jap g ade exam ngn dr. joshi. ni ape barang bollleh lagi blogging?
mmg x focus beb! x focccuuuusssss..
esok exam dgn bini die plak. mrs. joshi.
mmg trend dorg buat exam sebelah2 hari ni.
haih!

Friday, September 25, 2009

Hey Jude!

Ini kalo John Lennon tgk nih mahu hidup balik nih.

Monday, September 21, 2009

masih belum terlambat

the songkok make me look tinggi. pasal tu la aku pki songkok!
thn ni sultan johor style!





this is the backup song for this entry. play as u read

masih belum terlambat untuk ucapan hari raya

selamat hari raya
1. buat ayahanda bonda tercinta
2. abang2 kakak2 di mana saja berada
3. ahli keluarga generasi Haji Paimin dan Mohd Deris yang dingati
4. wan nurul farhah wan adeli yang tersayang
5. kawan sekolah ,x skp x smapk x maahad muar
6. sahabat2 di penn state
7. sahabat2 di luar penn state
8. liyana Jasmay
9. Yunalis
10.Jamal Abdillah

semoga hari raya ini lebih bermakna
sesungguhnya diri ku yang naif dan hina ini sering melakukan dusta nista dan musibat terhadap siri kalian. ketahuilah yang aku ini hanya insan yang lemah dan sering lupa . Ribuan ampun dan maaf diminta. Buat kenalan dan keluarga yang jauh. anggaplah ketiadaan diriku sebagai satu anugerah untuk kite lebih menghargai antara satu sama lain. insyaAllah di raya yang akan datang kita akan beraya bersama sama.
Selamat Hari raya.
maaf zahir dan batin






nota kaki: aku cube untuk tidak suke lagu ini. tapi aku gagal. haih!


bonus song!

Di atas Kaca,
Terpancar Satu cahaya,
Berlari Ku Pergi,
Untuk Tahu apa Di sana,

Suara yang Merdu,
Memanggil-manggil namaku,
Wangian Terhidu,
Menusuk Ke dalam Tubuhku,

aaa-aah,
Oh-ohhhhh,
Oooh-oooh,

Yeaahhhyeah,
Indahnya Bila,
Ku celik mata,
Bagai hidup semula,
Kerana Dia,
Aku Begini,
Hidupku penuh Bermakna,
Takkan Lagi Mempersiakannya.

Di bawah langit,
Malam aku hanya sendiri,
Ku renung awan,
Airmataku berlinangan,

Tersentuh Hatiku,
Bilaku mendakap kamu,
Penyuluh Gelapku,
Jalan yang aku tuju,

aaa-aah,
Oh-ohhhhh,
Oooh-oooh,

Yeaahhhyeah,
Indahnya Bila,
Ku celik mata,
Bagai hidup semula,
Kerana Dia,
Aku Begini,
Hidupku penuh Bermakna,
Takkan Lagi Mempersiakannya.

Yeaahhhyeah,
Indahnya Bila,
Ku celik mata,
Bagai hidup semula,
Kerana Dia,
Aku Begini,
Hidupku penuh Bermakna,
Takkan Lagi Mempersiakannya.(2x)

aaa-aah,
Oh-ohhhhh,
Oooh-oooh,

aaa-aah,
Oh-ohhhhh,
Oooh-oooh.

Sunday, August 30, 2009

karangan bergambar

xde karangan la tapi























































Thursday, August 27, 2009

Its Birthday Time!!

Happy Birtday


Dedikasi ini ditujukan buat saudari
Wan Nurul Farhah Wan Adeli.
Sesungguhnya anda sudah mencapai umur 22.
Sedarlah anda itu sudah tueee..
hahaha.
Ait.
Miss U.
Walaupun kite berjauhan, namun igtlah daku disini yang sering lapar dan dahaga.

Love.
B

Friday, August 14, 2009

lagu baru hujan + lirik

still waiting for the full album.
not yet come out tp byk kali da dorang perform.
mantap gile weh. gile pun x mantao camni.

Mencari Konklusi

Belum tersimpul mati
Ikatan itu ku buka sendiri
Terus bertempiaran
Jutaan huraian
Ku takkan mengerti

Teka silangkata
Membuat parah menambah persoalannya
Aku tak pasti yang kita hadapi
Yang kita semua cari

Coba tenang seketika
Coba pejam mata
Biar resah hilang saja
Dan coba diamnya bicara
Sediam bersama
Di temani jasad kita
Kan ku cari konklusi

Sangkar Besi Hatiku

x tau lirik
aku try denga2
x dapat
lain kali ah.

Obsesi


Tak sabar ku tuggu hujung minggu
Ku saksiakan kugiran kegemaranku
Melodi kah yang slalu ku tunggu
Ku saksikan kugiran kegemaranku

Obsesi, Obsesi!

Ku tunggu irama angkasa raya
Warna warni pelbagai gaya
Dilantai dansa inilah oh tempatku
ku saksikan kugiran kegemaranku

Obsesi , Obsesi

Orang Muda
Tak ada yang dapat di duga
Org muda
Masa depan di tangan mereka
dah namanya muda (3x)
akan mati juga

Obsesi, Obsesi!

sekolah lame gua gempak beb skang!

1. ramai yang tidak tahu aku ni dulu pernah bersekolah di maahad muar.
sebelum aku masuk smapkajang. mungkin dr sifat dan penampilan ni persis bukan budak sekolah agama aku nih. haish.

2. walaupun aku sudah lame kluar, aku slalu mengikuti perkembangan sekolah dr jauh. dr laman web rasmi sekolah aku mendapat tahu maahad muar sudah berjaya menggondol 3 kemenangan di peringkat kebangsaan dalam nasyid! sampai 3 ni nak wat pe byk2 weh. hebat btol budak2 nih. ni yang rase nak mengaku aku budak nasyid nih time skolah dulu.

3. ye. aku mmg budak nasyid weh. lead vocal ni. haha time ni ah nak ngaku. dulu xnk ngaku. time aku dulu mase skolah xde sape weh nk membimbing. terkapai2 di bawa arus sungai ke muara di tepi tanjung. kalah je memanjang beb.

4. aku igt lagi mase aku bersama rakan2 lain. xde sape nak bg tau mcam mane nk buat harmony ke second voice ke third ke hape ke. main balash je. mase nk g pertandingan pun cikgu yang bawak kitorang ni macam nk x nk je bawak. dgn tiada kata2 "gud luck yeh" mahupun "semoga berjaya". last2 second place. tu br daerah. nk negeri pun jgn harap

5. pastu masuk smapkajang. nasyid da gempak abes da. segan aku nk join.

6. di bawah aku bg lagu yang aku rase plg best antara lagu2 lain.

Nasyid Belia Kebangsaan


7. ni yang dorang br menang nih.

KPM kebangsaan


8. ni satu g

ASAT kebangsaan
1

9. Tahniah buat cikgu iringan Us Khairulzaman Hamjah. walaupun aku x knal. aku rasa cikgu ni sungguh berkaliber dlm mendidik budak2 nih.juga saudara pian saujana. walaupun hang dr smapkajang.hang sanggup dtg ke muar untuk membimbing budak2 ni. aku rase ust2 smap kajang mensti bengkek ngn hang. haha.

10. Apa khabar cikgu2 sekolah ye. time aku dulu Ust. Nasir ah plg otai. slalu menghambat budak2 nih. ade lagi ke x.

11. insyaAllah kalau aku balik aku dtg melawat nnt.

Thursday, August 13, 2009

Make Love

This is Steve Vai
This is how he make love with his ibanez.


0:00 bagi can
2:29 start ringan2
3:53 rengangkan tangan(start main ganas sket)
4:16 Mendepa kedepan(tanda hampir ke klimaks)
4:23 Mennggoncang batang tremolo
4:37 Balun abes!
6:00 orgasmmm!!
6:19 let her do it herself
6:55 mengabeskan saki baki dengan menggoncang dlm bentuk bulatan


0:00 start slow2. main jentik2
1:00 asap biru start kluar
1:16 kengkang sket
1:54 Start going fast
2:06 main rambut1
2:16 start kasi balun abess
3:08 main rambut2
3:16 Guitar crying
3:32 goncang abes
3:40 orgasm!
3:59 2nd round start
4:36 bunyi donald duck
4:50 goncang kasi abes
5:04 lip touch(end)


not my style. but me very likeyy....

Tuesday, August 11, 2009

college park no more

1. minggu lepas adalh antara hari penat sedunia. penat wo bagi licin itu rumah 202 college park. macam baru balik woo. da siap2 tu tgk balik rumah lame aku tu rase syg la plak nk tgl. due thn tu duk situ.

2. namun jutaan penghargaan buat adik2 yang membantu teurtama budak ajwad dan gokun yang sungguh pandai vacum carpet. juga buat jiran2 yang sudi rumah mereka ditumpangkan barang2. semoga kamu bersabar dlm menikmati kesempitan rumah tangga. aku amat memahami perasaan kalian sebab rumah aku dulu pun penuh cam haram gak time org pindah2 dulu.

3. dibawah adalah saat2 akhir ketika di rumah itu. masing2 menunggu giliran menggunakan van encik fatah si pengantin baru untuk memunggah barang2. oh ya buat cik fatah, selamt pengantin baru. van ko aku buat angkat barang dowh, thanks ah we, sungguh membantu.





4. kini kami menumpang di lexington. juga penuh brg2 dlm rumah ni. aku bercadang untuk sedikit menyusun barang2 dlm rumah ini memandangkan paih dan mao akan pulang x lama lagi. x manis lah kalau kami biarkan shaja rumah ini bergelimpngn begini.

5. hujung mg ni akan ke canada. yahoo!

6. 22hb baru masuk UT. first day puasa tu. ramadhan mubarak kpd semua.

7. 24hb first day class of fall. sekolah beb!

Tuesday, August 4, 2009

ku tak bisa

lagu ni pernah top time budak slank nih dtg msia dolu2. vokalis dia ni ah yang aritu bukak seluar mase apm. kurang hasam boy tol ah.

ajekk dan rakan2. ku tak bisa, slank cover live from perth.

Monday, August 3, 2009

big bowl

ats permintaan oja yang sudah dpt cincin hendak berkahwin.
disini di paparkan tmpt makanan paberet budak2 penn state.
kini sudah berwajah baru tp still bayar pki cash.








ruang legar untuk makan lengkap dgn tv 51 inchi









lagi ruang makan












encik cashier yang agak weirdo. tapi sempat mengukir senyumn untuk gambar ini












menu yang lebih menarik. juga terdapat air horlick dan longan.












pandangn dr ats tangga.


nota kaki: apai bukan subject sebenar dlm post ini. dia hanya watak picisan bagi menjayakan objective penulis.

Tuesday, July 28, 2009

kawan baru

saya jumpa kawan baru. ajek namanye.
die ngn bini die sgt romantis dan bahagia.
die duduk di australia. mengusahakan cafe makan2(cafe menjual makanan malaysia di perth).

berikut adalah antara rakaman sesi lalak pecah mereka.
layan jgn x layan.



kalau g perth. jgn lupe siggah di cafe makan2.(korg kene bayar aku commission nih)

Friday, July 24, 2009

Ethan

budak ni selambe je learning by ears.
kalu dah bakat tu bakat jugak.

Tuesday, July 21, 2009

pc vs mac



haha. mac tertewas dan lari berciciran mencari backup. lalu pc pun di kerjakan dengan rakus oleh mac beramai2(cunt!). tp tu pc lame. next episode nih, after upgrading jgn harap ah.
hantar ramai mane pun xde hal ah.

Sunday, July 19, 2009

david choi + multiple screen again

david choi did it this time with harmonize voices.



he also cover zee avi's bitter heart. david choi + zee avi= freaking awesome.



then he did it with micheal jackson.



sakit gigi weh. gigi blakang nk tumbuh.

Saturday, July 18, 2009

kekasih yang tak dianggap cover

1. ye. aku tau tajuk die ni mmg sengal. sedang berjalan2 menuju ke walmart. terdengar lagu ni. cik nurul kata lagu ni sungguh sedap. so balik2 aku dengan selamba nya belasah la lagu ini. cubaan kedua untuk lagu ini menjadi lebih hambar. kerana suara di pagi hari ternyata kurang darjah kemerduan. so just use the first one lah.



2. chord dirembat dr ultimate guitar. sape ntah post. boleh juge dirujuk trus dr vid. sungguh jelas dan nyata disitu.

3. aku kini sedang bekerja bersungguh2 untuk mengahadiahkan diri aku dengan apa yang di panggil ephiphone custom. ephipone custom ini bukan calang2. ia nya tertera brand mark gibson di headstock nya. itu yang best tu weh.

4. dr review2, ternyata ini epi les paul yang terhebat di alam semesta. baru terlihat megat acab turut menggalas guitar yang serupa. mungkin dia juga teruja dengan brand mark tersebut. hujung bulan ini mungkin akan berjaya. sama2 kita nantikan.

5. keperluan seterusnya adalah acoustic fender/yamaha. tapi kehendak nya adalah acoustic electric with cutaway. tgk la macam nnt.

6. kt musicianfriends skg da boleh usya used guitar. nice one dowh.

mcm chedet entry pki nombor2.

Friday, July 10, 2009

super duper multiple split screens

this is what happened bile terlebih kreatif.

Thursday, July 9, 2009

lan keluar meet uncle hussain

dorg kate lan ni ade maksalah disiplin.
maksalah disiplin nih boleh ubah weh. kalo tegur due tige kali elok ah die.
bukn senang nk carik sorg vocal high pitch lan ni. kalo xde lan nih, mau2 x menang jaura lagu aritu.
tapi aku rase taja bukan saje2 je nk klua kan lan nih.
mesti ade something dorg nih. ntah2 gimik je. yang pasti dorg da plan baik2 da
nk maintain band nih. so tunggu ah nnt ape jadi. taja. you're the man!

mantap gak bdak lan ni gitar sebenarnye.


last showcase MUH + Lan

Wednesday, July 8, 2009

jiwa kelajaun cover dalam rumah

lagu kegemaran budak ajwad dan gokun.
saya pun gemar juga.

Monday, July 6, 2009

rahsia

ade satu rahsia





















mane buleh bagi tau.
nanti a bagi tau

Wednesday, July 1, 2009

mak. nnt saye balik ye mak. da x lame g da. setahun je lagi

video jumping on youtube, suddently came across this song. sedih la plak.



marilah belajar bersungguh2.

Tuesday, June 30, 2009

menghapus jejakmu reincarnation

far is out if town. saye bujang kembali!!!
but im already miss her.
bosan2, saya pun recording lah.
namun suara dari mic tidak dengar. ape buleh buat.
nnt la dubbing balik.

video

Monday, June 29, 2009

zee avi made it.




kalau anda melihat television setiap hari, pasti anda akan perasan lagu awek ini telah digunakan dengan sepuas2nya dalam iklan walmart yang terbaru. yang pasti kedua duanya saya suka. walmart sebagai pembekas rasmi barangan rumah kami, zee avi pula yang mendapat susu. jadi ini rasanya kedua kali lagu2 indie tlah digunakan oleh pasaran us. before this band couple punye lagu telah digunakan dalam movie ape ntah x igt.

i wonder if she got endorsement from walmart. bapak bestnye beli barang walmart free x payah bayar.

abah aku dulu main ghazal kejap.



jom main gambus weh!. abah aku dulu ade simpan sebijik. ntah kat mane ntah skg.

esok last final. final proposal n take home final also due.
study3.

Friday, June 19, 2009

final bebeh

Monday June22:
  1. - Football Tic.
  2. -ENG202c Progress rep. + class summary
Tues June23:
  1. -Art3 Assign5 comments
Wed June24:
  1. -IE311 Quiz
  2. -IE425 Quiz
Thurs June25:
  1. -IE311 Lab report due
  2. -IE311 Final Presentation
Fri June26:
  1. -IE311 Final
  2. -Art3 Assign6
  3. -ENG202c Final Presentation
Sat June27:
  1. -IE425 Final (930am)
Mon June29:
  1. -IE405 Final
  2. -IE425 take home Final
  3. -Eng202c Analytical report


Monday, June 15, 2009

final is coming

final is coming. hw dues, lab reports, projects, presentations and stuff.
2 weeks more to go..



this is what we called ballad jazzy and soulful. if u somehow felt familiar with his voice. guess what. he is the one that sang the warisan wanita terakhir number. his new album is coming soon.
enjoyy. lagu buat tido nih..

Monday, June 8, 2009

Tuesday, June 2, 2009

to do

wed 06/03
-eng202c resume
-ie405 hw
-ie311 hw

thur 06/04
-ie311 lab report
-ie425 quiz

fri 06/05
-eng202c JAP
-ie405 EXAM
-art3 assign3

tue 06/09
-ie425 EXAM
-ie311 lab report

semoga berjaya hendaknya.

Monday, May 18, 2009

Summer Schedule

0800-0915 IE425 101Leonhard
0935-1050 ENG202 107Rackley
1110-1225 IE405 103Leonhard
1245-1400 IE311 203Leonhard (MWF)
1325-1520 IE311 106Leonhard (TR)

Wednesday, May 13, 2009

mak kate jangan hisap rokok!

mak kate jgn hisap rokok. tapi kecik2 saye degil. saye ikut kawn2 g hisap blakang skolah. bile xde duit. saye main gulung je buku garis2 sekolah. nasib bek x addicted. bile abes hype bukd2 isap rokok. x isap dah.



Doesn't it All Taste Good?

Ammonia is a household cleaner
DDT is a banned insecticide
Would you like to try some of this poison?
Im thinking youd like this cyanide

Cadmium has a nice ring
You can find it in my AA batteries
Formaldehyde has a nice ring too
It preserves my dead rats vital tissues

Doesnt it all taste good
Doesnt it all taste good
Give me a pack
Cuz it makes me feel real good

Doesnt it all taste good
Doesnt it all taste good
Give me a pack
Cuz it makes me feel real *cough* good

Lead is the best for your body
It only helps you slowly die
Benzene wont kill you (as fast)
Did you know its used to make colored dyes

Doesnt it all taste good
Doesnt it all taste good
Give me a pack
Cuz it makes me feel real good

Doesnt it all taste good
Doesnt it all taste good
Give me a pack
Cuz it makes me feel real *cough* good

Tuesday, May 12, 2009

show some love people.



rase macam nak beli beskal. tapi mls nk kayuh2. kalo ade jual yang x yah kayuh kat wm tu bagus gak. aritu ade gak nampak . tapi bukan beskal ah. kerete makcik tue beli barang tuh. yang duk charging kat tepi pintu tuh, tu x jual tu. konsep die da betul da tu. berjalan x yah kayuh.



ni rasenye beskal walmart ni.

Tuesday, May 5, 2009

lady agar agar

this guy just surpass the whole junkness of this song.
totally menendang punggung!




mp3 download


and this one too.

Friday, May 1, 2009

kokokaina is now zee avi

she made it to the us and make this. cool!
mane tau nnt come to state college buat gig. boleh den datang.



just bought marshall amp for $150. found it on craiglist. pakcik tu siap anta smpi rumah. cannot tahan la. kene beli gak. its worth $250 online.
turn out that amp is superbly awesome.
next. custom les paul.

Tuesday, April 28, 2009

I go ~~~

mind the sangkut2..



chords are early generated. not that right. kalo nk chord btol pegi tanye pete teo.
aizat pun boleh gak. Cheers!

F C A# F
So long, fare thee well
D A# G C
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
F C A# F
So turn down this bed of stone
D G A# F
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

A# - F - Gm - Gm
The long December rain is falling now
A# - F - Dm - Dm
Running down on streets to nowhere
A#- F - Gm - Gm
Music is my life – you’re my sweetest nightingale
Am7flat5 - D7 - Gm - Gm - A#
But I can’t hear it here no more
F - C - A# - A#
And I go
F - C - A# - A#
I go

Sunday, April 26, 2009

Spring for good

Sunday APR26:
matse quiz12
IE 330 Xtra credit

Tuesday APR28:
IE327 Final Lab

Wednesday APR29:
IE327 HW
IE 322 Case Study
IE 322 Quiz

Monday-Wednesday MAY4-6: Final

Wednesday, April 22, 2009

thinking of u (yeah you la)



thats why i dont need to cover this.
its already awesome yet already split.

Monday, April 20, 2009

ni yang gua rase nk ckp lu gua dgn lu nih!


budak ni br lepas spm nih. damn punye budak. meh join band gua meh.

Tuesday, April 14, 2009

haha


kau punye pasal lah ni najmi.



p/s: bebas vid. currently stand second on the rank. thanks voters!
keep on voting!

Friday, April 10, 2009

HOW TO VOTE?

someone asking me how to vote on my videos on that site.
http://www.lemon9.com/

1. register- just fill in the * blank
2. log on
3. click on my vids
- http://www.lemon9.com/shorties/singlevideo.php?cid=2&lid=40
-http://www.lemon9.com/shorties/singlevideo.php?cid=2&lid=41
4. click vote
5. select your desired rate (make sure it 10. haha)
6. than click rate it.
DONE!

thanks bebeh!
mawar khayalan currently about 3.7 votes away from the 3rd rank.

Wednesday, April 8, 2009

keris patah

since nothing to do tonite and my 9 am class tmrw is cancelled, I approached some people doing some covers at youtube. and found out that these guy is adik faizal tahir and akbar(one time penah nyanyi ngn yassin). mmg cacat budak nih. x bleh blah punye budak. haha. then i tried to play it once and suddently mengidam nk buat cover. daymnn suke buang mase aku ni.
so enjoy both vids.





apprently Youtube have some cool features that we can add some notations anywhere we want. aku br perasan bile tgk video si anastahir ni. also we can swap the audio kat sini. limit pun da sampai 1gig. so nanti aku agak dalam 5 or 7 tahun maybe da buleh edit the whole video dlm youtube n trus directly upload. x yah da software2 ni.

Tuesday, April 7, 2009

vote weh vote

try to make some money. kalo menang dapat duwet weh. since x byk video and every month ade penenang. macam boleh angkat jeh. so rajin2 kan lah untuk vote the videos. got 2 entries for this month. kalo x menang this month, next month boleh try g.

lemon9
http://www.lemon9.com/
entry 1: mawar khayalan
http://www.lemon9.com/shorties/singlevideo.php?cid=2&lid=40
entry 2: bebas
http://www.lemon9.com/shorties/singlevideo.php?cid=2&lid=41

VOTE.
just log in and vote the vids.

Update:
current pos. mawar khayalan no4. (bring it up!)

Sunday, April 5, 2009

something fishy

dari sudut pandangan yang lain.
no komen.

dc

balik dc first thing to do is berak!

Friday, April 3, 2009

najib ade blog

arakian sejurus dilantik, beliau tlah menghebahkan untuk:

1. Membebaskan 13 tahanan ISA
2. Menarik larangan penerbitan ke atas Harakah dan Suara Keadilan
3. Pengajian semula ke atas ISA
4. Memperkenalkan cogan katanya yang baru untuk kerajaan baru; "semangat 'Satu Malaysia, rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan'."
5. Memperkenalkan blognya yang terkini yang memberi perkembangan terkini mengenai program harian beliau menerusi http://www.1malaysia.com.my/index.php

nampak ade pendekatan baru dari segi method yang lebih mesra rakyat dan keterbukaan yang ingin disampaikan beliau.
kalau betul keikhlasan yang lahir dalam diri beliau untuk memimpin Malaysia ke arah yang jitu.
aku berpendapat x salah rasanya untuk memberikan beliau peluang ke dua.
manusia ni kadang2 tersepit dengan keadaan. x perlu lah rasanya untuk menuding jari kemana2.
namun bukan mudah untuk percaya untuk kali kedua. depends on how the particular people change.

Wednesday, April 1, 2009

Lan main ketuk pen



pari2 bawah angin dah tukar version jadi atas angin.
lan main ketuk2 pen, taja main slow ballad. layan!

pastu ade budak dj tu kacau tgh2 lagu. lawak dowh tu..

Tuesday, March 31, 2009

najib mencarut



gelak smpi menangis when the firt time i watch this. indeed one of the best after the babi negara kj n bersih. x bleh blah budak hanief ni. edit macam gaban.
my father will be piss off big time if he watched this. Abah rilek bah.






far still demam. esok kate nk lawan bola. x yah main la far.

Sunday, March 29, 2009

Far demam

the malaysian night was sweetly awesome jiddan.



far demam.


Friday, March 27, 2009

one more to go.

Great! done w exam!!
msian night je tgl sok.

budak ni mmg x bleh blah.
b*** punye budak. haha!

johny bin goode japn version.

Monday, March 23, 2009

oh my baybeyyy~!



the singer/lead guitar is 9. the keyboard 11 and drummer is 15.
this is why the americans bombing the japs dulu2! freaking sick!!

Sunday, March 22, 2009

reminder

mlm ni:
before 12 matse81 quiz
before 12 IE327 lab

Teusday:
10am-130pm load in Budak baru dlm blok
230-430pm lab
6pm-10pm hw dicussion
10pm-end load out budak baru dlm blok

Rabu:
HW Ie330 due
QUIZ Ie330
Matse81 - assign5

Khamis:
IE 322 Exam(bile nk study nye)

Jumaat:
Malaysian Night!

oh bulann~~

sedang bercadang2 hendak buat cover.
tapi tgh sibuk. mg depan ah.


Intro:
Cm Bb 2x

Cm
Oh bulan
Bb
enggan melayan diriku lagi
Cm
pabila
Bb
airmata membasahi pipi
Cm
dah lagu lagu di radio
Bb
seolah olah memerli aku
Cm
pabila
Bb
kau bersama yang lain

Cm
adakah perasaan benci ini
Dm
sebenarnya cinta
Cm
yang masih
Gm
bersemadi untukmu
Cm
dan sebenarnya ku mengharapkan
Dm
disebalik senyuman mu itu
Cm
kau juga
Bb
merindui aku

Cm
ku enggan
Bb
berpura pura ku bahagia
Cm
ku enggan
Bb
melihat kau bersama si dia
Cm
oh ku akui cemburu
Dm
mula menular dalam diri
Cm
pabila
Bb
kau bersama yang lain


Gm Cm
pabila kau merenung matanya
Dm
ku rebah
Cm
jatuh ke bumi
Gm Cm
disaat kau benar benar mahu pergi
Dm
seperti
Cm
ku bernafas dalam air

Cm
dan sebenarnya
Dm
dan sebenarnya
Cm Bb
aku rindu
Cm
dan sebenarnya
Dm
dan sebenarnya
Cm Bb
aku tak mampu
Cm
tanpamu

Saturday, March 7, 2009

Butterfingers - Bebas cover

bersempena dengan meraikan kehadiran cuti besi anjal(gokun,2009). saya setelah ditinggalkan bersendirian oleh rakan2 yang pergi ki RIT kerana masalah ekonomi dunia yang ditempiaskan kepada pengguna2 america. oleh itu saya dedikasikan lagu ini buat encik loque selaku tuan punye lagu. dengar2 khabar beliau akan ke boston x lama lagi. maka dengan ini bolehlah kite bersua dalam pertemuaan ilmu barang sekali dua yeh. ini adalah percubaan pertama saya dalam lagu2 butterfingers, dan juga pertama dalam mengetengahkan format split window. format ini sangat terkenal dikalangan youtubers2 yang selalunya terdiri dari allrounded artist. oleh itu saya juga sedikit sebanyak dipengaruhi dengan budaya ini. jadi bersempena dengan kelapangan yang ada, kite dendangkan lagu ini buat tatapan umum. walaupun jelas kecacatan dari segi audio dan arrangement disana sini. namun aku malas lah nak edit2 balik. ok. bai. 
oh ya. nurul. walaupun semalam aku disini sunyi dan berseorangan dan kau disana bergembira. namun im still loving youu~!!


Thursday, March 5, 2009

Excessive Celebration

die terlebih celebrate selepas berjaya menidakkan opponentnye utk mengalahkan nya dgn 11-0
what a celebration he have over there.
Kalau aku la mamt baju merah tu aku da lempang dah die nih. haha.

Saturday, February 28, 2009

Voodoo Chile feat. Ms. Wan Adeli

Lagu asal oleh Encik Jimi Hendrix (bukan Jimi aizuddin ye). kini diterjemahkan sesuke hati oleh budak x bertanggungjawab ni.

Thursday, February 26, 2009

Love

Ini seorang guitarist menunjukkan kasih sayang dengan anaknya.

Ayah: Miki, meh sini.
Miki: ade ape abah.
Ayah: Jom men ngn abah.
Miki: men pe abah?
Ayah: nah amek ni.(bagi dua batang pensil)
Miki. nak watpe ni abah?
Ayah: banyak tanye la kau. ko ketuk2 kat bawah ni ea. ketuk sampai lebam.
Miki: baik abah. (tesenyum kerana dapat bermain2 dengan abahnya) 


Wednesday, February 25, 2009

ron suka dengar org main piano.

its 240 am. baru lepas men edit2 vids. new vid will come out soon. featuring my nurul. haha. gotcha this time. siap ah nnt klau kat youtube. esok(I mean hari ni ah kan) ade IE330 mid term. luse(esok la kan) ade IE327. both x habes study lagi. duk main bendealah lain. pastu bad design extra credit pun x siap lagi. haih! ni kat sebelah ni ade ron lak. da la pakai bantal aku. comforter aku pun die pakai. tadi suh kejut. kate nk study. aku kejut2 pastu die duduk die kate. "Hah". pandang kiri kanan. pastu baring balik. haram ko Ron. xpe2. menghormati tetamu. nampaknya terpaksa aku menggunakan comforter mamat. nasib bek die tglkan. thanks a mamat.  pastu ade bantal sape ntah. megat kot. thanks megat. 


ni name die david choi. 


P/s; psu kalah ngn osu after coming back from 2-19 to 20-21. Damn Son! 

Sunday, February 22, 2009

andai.

andai nya hujan di tengah jalan. jalan lah di tepi jalan.


Friday, February 20, 2009

Dedication












Hi,

This dedication is dedicated to all my fellow hellow pennstaters. u guys have been so great that some of you are willing to contribute in the making of new cik foridah(ford contour biru tu ah). here is what happened. the car really need to install a new Ball joint, new stabilizer bar control, new mount for transmition, and a new muffler. for that, the total cost for labor and parts is $1044.39. then the state inspection is $26. and these when we sum up with the geico bill make everything cost totally at $1262.07. So by this huge number of dollar currency, I have recently run a fund named foridathon as we collect a certain amount of money from people who use to use (betul ke ni?) that car. So again a tonned of thanks to all of you.  here are the participants who have been interested in joining in.

Dari rumah atas. cik biena, cik nisak, cik peyya, cik zack, cik zawa, dan cik yaya.
Turun ke aras dua, En. Sapeq, En. Awe, En. Syahir, En. Bad.
Turun ke bawah, cik wan hayatie, cik zariffff dan cik tinie.
Kemudian kita pergi pula ke the Graduate dimana disana kite dapat lihat adanya En. Sim, zam, haleem, zuhilmi chess dan juga fawwaz fauzi.
Turut diingati juga Cik Egy Azieera(nama yang cantik) yang sanggup datang jauh dari Park Hill. 
Dan Lastly, kepada penyumbang terbesar Cik Nurul(roomate Cik Azieera) dan saudara Razis Maarof(Pemegang saham foridah terbesar).
oh ya, turut menyumbang kepada WKWA yang menghantar pihak kami pergi mengambil kereta.
Jutaan terima kasih buat kalian.

Semoga dengan ini segala kesulitan dapat dielakkan. 
Mohd F. Khalid.


Copyright © 2008 - Budinol'spedia - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template